Nieuws

Verslag 10 gepubliceerd

Het voortgangsverslag van december 2017 staat op onze site, hierbij de link: https://www.jalihal.nl/verslag10.

Reisverslag Huub & Dora Bosse februari 2017

Van 8 tot 23 februari 2017 hebben Dora en Huub Bosse een bezoek gebracht aan Yerala Projects Society (YPS) en zijn met Raja Deshpande en Aparna Atul Kunte naar de verschillende projecten gegaan. Niet alleen naar projecten waar Stichting Jalihal een bijdrage aan heeft geleverd, ook naar activiteiten die door YPS worden uitgevoerd en door anderen worden gefinancierd. Er zijn, volgens plan, veel vrouwen van het kippenproject bezocht. In dit bericht vindt u enkele verslagen van zulke bezoeken. Daarnaast veel andere onderwerpen die ook ter sprake zijn gekomen. Dit verslag is beperkt gehouden: op de website zullen t.z.t. enkele onderwerpen nader uitgewerkt worden voor diegenen die meer dan globaal geïnformeerd willen worden.

Voortgangsverslag 9 gepubliceerd

Het voortgangsverslag van November 2016 staat op onze site, hierbij de link: http://www.jalihal.nl/node/98. Zie ook onze facebook pagina met nieuwe foto's van het kippenproject.
U kunt het verslag ook meteen downloaden.

Tussentijds bericht aan onze donateurs

Deze week is de financiering van het kippenproject rond gekomen. Hartelijk dank aan supporters die een bijdrage hebben geleverd aan dit project. Als bestuur voelen we ons natuurlijk verantwoordelijk omdat het werven van fondsen onze belangrijkste taak is in de samenwerking met Yerala Projects Society, die als doel heeft om aan vrouwen in Jalihal de mogelijkheid te verschaffen aan de armoede te ontsnappen en een leven op te bouwen dat kwaliteit heeft en voldoening schenkt.

Vastenaktie 2016 in de pers

Aandacht in de pers voor Vastenaktie 2016

De succesvolle Vastenaktie 2016 van de Protestantse Gemeente Boxtel heeft de pers gehaald. Hier het artikel in het Brabants Centrum.

Happinez aktie voor Stichting Jalihal

Artikel in Happinez

Dit hele jaar sluit Happinez zich aan bij de millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Acht keer besteedt Happinez 10 procent van het resultaat van de webshop aan een project dat zich inzet voor een van deze doelen. Dit keer viel Sichting Jalihal de eer te beurt. De opbrengst was € 2.071,46. Wij danken Happinez voor deze geweldige bijdrage!

Tankwagens met drinkwater

Een voorbeeld van de tanks zoals die in een ander droog gebied geplaatst zijn.
Op dit moment heerst er droogte in Jalihal en omgeving. Regelmatige komen grote tankwagens met drinkwater naar het gebied om de bevolking te voorzien van water. Van YPS hebben we nu een noodoproep ontvangen voor een donatie om watertanks te plaatsen om de verdeling van water te vergemakkelijken. Nu staan mensen met emmertjes, bakken en kruiken bij de grote tankwagens, veel geknoei en lange wachtrijen.

Droogte

Omdat er in het najaar van 2015 geen regen is geweest is er ook nu grote droogte in de regio van Jalihal. Er is nauwelijks nog werk op het land van de grotere boeren en over enkele weken is ook het werk aan de druiven voorbij. Veel vrouwen moeten dagelijks al kilometers lopen voor drinkwater.
De vrouwen krijgen nu 20 kippen in plaats van de eerdere 45 kippen. Vaak past dat ook beter en het betekent nu ook: minder zorgen over het voer en er is minder water nodig voor een kleinere toom.

Reisverslag Wauda en Frans januari 2015

Groen Licht! Het nieuwe kippenproject voor vrouwen in Jalihal en omgeving heeft de goedkeuring van Wilde Ganzen gekregen. Zij gaan het meefinancieren. Stichting Jalihal heeft als doel: het bieden van perspectief aan een grote groep Indiase vrouwen in Jalihal en omliggende dorpen. Dit doen we door, samen met een lokale organisatie, projecten te initiëren en uit te voeren.

Het kippenproject

Het kippenproject beoogt 300 vrouwen, verspreid over Jalihal en de 21 dorpen er omheen, een middel van bestaan te geven door het houden van kippen.

De deelnemende vrouwen krijgen bij aanvang training, een nachthok, 45 kuikens van 30 dagen oud, die al zijn ingeënt, en een FM radio.

De vrouwen krijgen het eerste jaar intensieve ondersteuning van YPS. Deze bestaat uit:

Pagina's

Stichting Jalihal op Facebook: