Nieuws

Wie een boom beschermt, zal beschermd worden

Van alle kanten klinkt het: er moeten meer bomen komen.

In het Sanskriet bestaat een oud gezegde:

Vriksho Rakshati Rakshataha

Wie een boom beschermt, zal beschermd worden.

(Klik hier voor het volledige artikel)

Eye Disease free Villages

About two months back a young person living in village Koltev Boblad just 8 kms from Jalihal came to meet me when I was in Jalihal.  His name is Rohit Kulkarni.  He is a practicing optometrist. He runs a  clinic in Bijapur. We spoke for about three hours. I found him energetic and willing to give services to the society.   After our meeting he started calling me almost every day! He was asking me to give him a change to work for the poor from Jalihal area.  As I was not sure about his real motivation and strengths , it was difficult for me to decide.  

Studenten lopen voor Een Miljoen Bomen

4 oktober 2019

Ze gaan er voor! Zes vrouwen en zeven mannen gaan hardlopen om geld te verzamelen voor het project Een Miljoen Bomen van Stichting Jalihal. Sinds 2006 kiest  de stichting NYMMT Ieder jaar een goed doel. Ze zijn enthousiast over onze samenwerking met Yerala Projects Society om in India in de regio Jalihal in 5 jaar een miljoen bomen te planten. Op 12 oktober lopen de studenten in Rotterdam en op 10 november in Athene. Ze hopen minimaal € 10.000 op te halen.

Op de foto bestuursleden Huub en Kees tijdens een kennismaking met de hardlopers.

Heel Boxtel bakt Fairtrade taarten

8 juni 2019

Het door de werkgroep Fairtrade Boxtel georganiseerd evenement was een groot succes. Veel kinderen, soms met hulp van hun hun ouders versierden taarten met Fairtrade producten zoals bananen, hagelslag en mango.

Lentemarkt bij Emmaus Haarzuilens

25 mei 2019

Een heerlijk zonnetje, veel bezoekers en een keur aan tweedehands spullen zorgden voor een zeer geslaagde Lentemarkt bij Emmaus Haarzuilens.
Het terrein was opgetuigd met diverse kramen voor bijzondere curiosa, sieraden, boeken en platen. Mary Loboka had veel klandizie met haar Soedanese hapjes en de band Los Pepinos Frenéticos zorgde voor een extra feestelijke stemming met hun vrolijke party muziek.

Pilot EEN MILJOEN BOMEN afgesloten

Eind maart is het pilot project EEN MILJOEN BOMEN afgesloten. Het enthousiasme van onze partner YPS heeft 110 boeren geïnspireerd om spontaan hun medewerking te verlenen. Het eindverslag van de pilot kunt u hier lezen.

CBF erkent Stichting Jalihal

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich

Status Huizenproject okt 2018

Bij de verhalen over het Huizenproject nu een update van de status per oktober 2018: https://www.jalihal.nl/node/193

Het bomenproject is in volle gang

De pilot van het bomenproject is in volle gang. Kijk ook eens onder Bomen / Volg de verhalen voor specifieke berichten over dit project.

Vincentius sponsort huis in Jalihal

Op de trap met andere begunstigden
Dankwoord Wauda

Vincentius trekt beurs voor organisaties.

Stichting Jalihal ontvangt een bedrag van €1.000 en kan hiermee een extra huis bouwen.

Tien organisaties op het gebied van armoede- en eenzaamheidsbestrijding ontvingen gisteravond in gemeenschapshuis De Walnoot een cheque van de Vincentiusvereniging Boxtel. De hulporganisatie deelde 15.000 euro uit.

Pagina's