Nieuws

Status Huizenproject okt 2018

Bij de verhalen over het Huizenproject nu een update van de status per oktober 2018: https://www.jalihal.nl/node/193

Het bomenproject is in volle gang

De pilot van het bomenproject is in volle gang. Kijk ook eens onder Bomen / Volg de verhalen voor specifieke berichten over dit project.

Vincentius sponsort huis in Jalihal

Op de trap met andere begunstigden
Dankwoord Wauda

Vincentius trekt beurs voor organisaties.

Stichting Jalihal ontvangt een bedrag van €1.000 en kan hiermee een extra huis bouwen.

Tien organisaties op het gebied van armoede- en eenzaamheidsbestrijding ontvingen gisteravond in gemeenschapshuis De Walnoot een cheque van de Vincentiusvereniging Boxtel. De hulporganisatie deelde 15.000 euro uit.

Verslag 10 gepubliceerd

Het voortgangsverslag van december 2017 staat op onze site, hierbij de link: https://www.jalihal.nl/verslag10.

Reisverslag Huub & Dora Bosse februari 2017

Van 8 tot 23 februari 2017 hebben Dora en Huub Bosse een bezoek gebracht aan Yerala Projects Society (YPS) en zijn met Raja Deshpande en Aparna Atul Kunte naar de verschillende projecten gegaan. Niet alleen naar projecten waar Stichting Jalihal een bijdrage aan heeft geleverd, ook naar activiteiten die door YPS worden uitgevoerd en door anderen worden gefinancierd. Er zijn, volgens plan, veel vrouwen van het kippenproject bezocht. In dit bericht vindt u enkele verslagen van zulke bezoeken. Daarnaast veel andere onderwerpen die ook ter sprake zijn gekomen. Dit verslag is beperkt gehouden: op de website zullen t.z.t. enkele onderwerpen nader uitgewerkt worden voor diegenen die meer dan globaal geïnformeerd willen worden.

Voortgangsverslag 9 gepubliceerd

Het voortgangsverslag van November 2016 staat op onze site, hierbij de link: http://www.jalihal.nl/node/98. Zie ook onze facebook pagina met nieuwe foto's van het kippenproject.
U kunt het verslag ook meteen downloaden.

Tussentijds bericht aan onze donateurs

Deze week is de financiering van het kippenproject rond gekomen. Hartelijk dank aan supporters die een bijdrage hebben geleverd aan dit project. Als bestuur voelen we ons natuurlijk verantwoordelijk omdat het werven van fondsen onze belangrijkste taak is in de samenwerking met Yerala Projects Society, die als doel heeft om aan vrouwen in Jalihal de mogelijkheid te verschaffen aan de armoede te ontsnappen en een leven op te bouwen dat kwaliteit heeft en voldoening schenkt.

Vastenaktie 2016 in de pers

Aandacht in de pers voor Vastenaktie 2016

De succesvolle Vastenaktie 2016 van de Protestantse Gemeente Boxtel heeft de pers gehaald. Hier het artikel in het Brabants Centrum.

Happinez aktie voor Stichting Jalihal

Artikel in Happinez

Dit hele jaar sluit Happinez zich aan bij de millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Acht keer besteedt Happinez 10 procent van het resultaat van de webshop aan een project dat zich inzet voor een van deze doelen. Dit keer viel Sichting Jalihal de eer te beurt. De opbrengst was € 2.071,46. Wij danken Happinez voor deze geweldige bijdrage!

Tankwagens met drinkwater

Een voorbeeld van de tanks zoals die in een ander droog gebied geplaatst zijn.
Op dit moment heerst er droogte in Jalihal en omgeving. Regelmatige komen grote tankwagens met drinkwater naar het gebied om de bevolking te voorzien van water. Van YPS hebben we nu een noodoproep ontvangen voor een donatie om watertanks te plaatsen om de verdeling van water te vergemakkelijken. Nu staan mensen met emmertjes, bakken en kruiken bij de grote tankwagens, veel geknoei en lange wachtrijen.

Pagina's

Stichting Jalihal op Facebook: