Nieuws

Heel Boxtel bakt Fairtrade taarten

8 juni 2019

Het door de werkgroep Fairtrade Boxtel georganiseerd evenement was een groot succes. Veel kinderen, soms met hulp van hun hun ouders versierden taarten met Fairtrade producten zoals bananen, hagelslag en mango.

Lentemarkt bij Emmaus Haarzuilens

25 mei 2019

Een heerlijk zonnetje, veel bezoekers en een keur aan tweedehands spullen zorgden voor een zeer geslaagde Lentemarkt bij Emmaus Haarzuilens.
Het terrein was opgetuigd met diverse kramen voor bijzondere curiosa, sieraden, boeken en platen. Mary Loboka had veel klandizie met haar Soedanese hapjes en de band Los Pepinos Frenéticos zorgde voor een extra feestelijke stemming met hun vrolijke party muziek.

Pilot EEN MILJOEN BOMEN afgesloten

Eind maart is het pilot project EEN MILJOEN BOMEN afgesloten. Het enthousiasme van onze partner YPS heeft 110 boeren geïnspireerd om spontaan hun medewerking te verlenen. Het eindverslag van de pilot kunt u hier lezen.

CBF erkent Stichting Jalihal

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich

Status Huizenproject okt 2018

Bij de verhalen over het Huizenproject nu een update van de status per oktober 2018: https://www.jalihal.nl/node/193

Het bomenproject is in volle gang

De pilot van het bomenproject is in volle gang. Kijk ook eens onder Bomen / Volg de verhalen voor specifieke berichten over dit project.

Vincentius sponsort huis in Jalihal

Op de trap met andere begunstigden
Dankwoord Wauda

Vincentius trekt beurs voor organisaties.

Stichting Jalihal ontvangt een bedrag van €1.000 en kan hiermee een extra huis bouwen.

Tien organisaties op het gebied van armoede- en eenzaamheidsbestrijding ontvingen gisteravond in gemeenschapshuis De Walnoot een cheque van de Vincentiusvereniging Boxtel. De hulporganisatie deelde 15.000 euro uit.

Verslag 10 gepubliceerd

Het voortgangsverslag van december 2017 staat op onze site, hierbij de link: https://www.jalihal.nl/verslag10.

Reisverslag Huub & Dora Bosse februari 2017

Van 8 tot 23 februari 2017 hebben Dora en Huub Bosse een bezoek gebracht aan Yerala Projects Society (YPS) en zijn met Raja Deshpande en Aparna Atul Kunte naar de verschillende projecten gegaan. Niet alleen naar projecten waar Stichting Jalihal een bijdrage aan heeft geleverd, ook naar activiteiten die door YPS worden uitgevoerd en door anderen worden gefinancierd. Er zijn, volgens plan, veel vrouwen van het kippenproject bezocht. In dit bericht vindt u enkele verslagen van zulke bezoeken. Daarnaast veel andere onderwerpen die ook ter sprake zijn gekomen. Dit verslag is beperkt gehouden: op de website zullen t.z.t. enkele onderwerpen nader uitgewerkt worden voor diegenen die meer dan globaal geïnformeerd willen worden.

Voortgangsverslag 9 gepubliceerd

Het voortgangsverslag van November 2016 staat op onze site, hierbij de link: http://www.jalihal.nl/node/98. Zie ook onze facebook pagina met nieuwe foto's van het kippenproject.
U kunt het verslag ook meteen downloaden.

Pagina's